İletişim: 0 212 212 3444

Türkiye içi 1000 TL üzeri tüm siparişleri ücretsiz gönderiyoruz.

Saç protezi alırken, doğru saç ‘yoğunluğu’ nasıl seçilir?


Saç yoğunluğu ne anlama gelir?

Saç yoğunluğunuz, kafa derinizin her bir cm karesinde kaç saç uzadığını ifade eder.

Erkek protez saçının saç yoğunluğu, erkek protez saçının tabanına bağlanan saç miktarını ifade eder.

Erkekler için çevrimiçi bir protez saçı seçerken, birçok farklı saç yoğunluğu seçeneği vardır. Doğal görünmek için hangisini seçmeliyim? Lütfen dikkatlice okuyun ve cevabı bulun.

Erkek protez saç yoğunluğu seçenekleri

Erkek protezlerinin bir dizi yoğunluğu vardır. Bunları genellikle ultra seyrek (%60), seyrek (%80), seyrek ila orta (%100), orta (%130), orta ila yoğun (%150) ve yoğun (%180) olarak alabilirsiniz. Erkek saç protezi alacak çoğu kişi seyrek ila orta (%100) ila orta (%130) aralığında olacaktır. Erkekler için doğru yoğunluktaki saç protezini almak çok önemlidir. Çok sapmışsa, kesinlikle doğru görünmez. Arada esneme payı vardır ve doğal saçınızdan biraz daha seyrek satın alabilirsiniz. Doğal saçınızdan biraz daha yoğun satın alabilirsiniz, ancak aralığın tamamen uzak tarafında seçilmişse, çok dikkat çekici bir şeydir.

Yaşınızı düşünün

Aslında dikkate alınması gereken bir sonraki faktör yaştır. Yaş, dikkate alınması gereken çok önemli bir faktördür, çünkü hayatlarımızın ilerlemesiyle birlikte neredeyse tüm erkekler saçlarını kaybedecektir. Altmışlı, yetmişli ve seksenli yaşlardaki erkeklere bakarsanız, saç yoğunlukları düşecektir ve saçlarının gençlerin veya yirmili yaşların saçlarından daha az olduğunu göreceksiniz.

Bu genel bir kuraldır. Daha yaşlıysanız, saçlarınız daha seyrek olacaktır ve süper seyrek (%60) ile seyrek (%80) aralığında olabilirsiniz. Yirmili yaşlarınızdaysanız ve saçlarınız ilk başta yoğunsa, seyrek ila orta (%100) ila orta (%130) aralığında olabilirsiniz. Ancak, saçlarınız her zaman seyrekse, saçlarınız her zaman çok yoğun değilse, seyrek ila orta (%100) ila açık (%80) aralığına yakın, biraz daha seyrek olmaya çalışın. İlk kez erkek saç protezi aldığımızda açgözlü olmak ve dünyadaki tüm saçları istediğimizi düşünmek kolaydır. Ancak bazen daha ince bir görünüm daha iyidir.

Mevcut saç yoğunluğunu göz önünde bulundurun

Erkek tipi kellik yaşayan kişilerde, başın üst kısmında hiç saç olmaması ancak her iki tarafta ve arkada yoğun saç olması yaygındır. Bu durumda, mevcut saçla uyum sağlayacak yoğunluğu seçebilirsiniz.

Temel tipleri göz önünde bulundurun

Farklı tabanlar farklı miktarlarda saç taşıyabilir. En zarif dantel veya ultra ince deri tabanlar yalnızca seyrek (%80) ila orta seyrek (%100) yoğunlukta saç tutabilirken, monofilament ve ipek tabanlar orta (%130) ila ağır (%180) yoğunlukta saç tutabilir. Yoğunluğun erkekler için stok protez saç için uygun olma şekli budur.

Farklı tabanlarla farklı yoğunluklar yapabiliriz, ancak genel bir kural vardır: kalın bir tabanla yoğun saç. Kalın taban, saçın seyrek yoğunluğuyla eşleşemez, saç çok seyrekse taban çok belirgin olacaktır.

Bu nedenle, seyrek yoğunluk arıyorsanız, nispeten kısa bir kullanım ömrüne sahip olan ancak aynı zamanda size şeffaf ve doğal bir görünüm sağlayabilen nispeten hassas ve ince bir taban kullanmalısınız. Öte yandan, yüksek yoğunluklu saç arıyorsanız, taban bu miktarda saçı barındıracak kadar kalın olmalıdır.

toupee.tr
Author: toupee.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Türkiye içi ücretsiz gönderim

1000 TL üzeri tüm siparişlerde

Mobil Cebinizde

Dilediğiniz yerden alışveriş

Güvenli Alışveriş

Kaydolun, alışverişe başlayın

100% Güvenli Ödeme

MasterCard / Visa / A.Express